Pridať recept

Indická omáčka

ingrediencie

250 g
mrkva očistená a nastrúhaná nahrubo
250 g
cuketa očistená a nastrúhaná nahrubo
400 g
jablká očistené a nastrúhané nahrubo
200 g
červená paprika očistená a nakrájaná na malé kúsky
250 g
cibuľa očistená a nakrájaná na malé kúsky
400 g
rajčiakový pretlak
400 ml
kokosové mlieko
2 KL
kurkuma
2 KL
kari korenie
1 KL
mletá rímska rasca
3 KL
soľ
1 balíček
Gelfix Extra 21 DrOetker
150 g
cukor

postup

1.
Vo väčšom hrnci premiešame mrkvu s cuketou, jablkami, paprikou a cibuľou. Pridáme pretlak, kokosové mlieko, kurkumu, karí, rascu a soľ. Obsah balíčka Gelfix Extra zmiešame s 2 PL cukru a pridáme do zmesi. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
 
2.
Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút a odstavíme.
3.
Prípadnú penu odoberieme a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Starostlivo uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
4.
TIPY: Pre milovníkov zázvoru pridáme 1 zarovnanú PL nastrúhaného čerstvého zázvoru. Omáčku podávame ohriatú k mäsu a ryži. Trvanlivosť omáčky je asi 3 mesiace.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Manuál pre milovníkov kari
Manuál pre milovníkov kari: Poradíme, ako pripraviť to tradičné i rôzne iné verzie
Dlhé roky bola predstava slovenských kuchárov o kari taká, že pridali do jedla žltú zmes korenín, v ktorej...