Pridať recept

Chlpaté knedličky

ingrediencie

Zo surových zemiakov:

800 g
zemiaky
trochu
soľ
1 ks
vajce
250 g
hrubá múka

Zo surových a uvarených zemiakov:

500 g
uvarené zemiaky v šupke
150 g
zemiaky
podľa chuti
soľ
1 ks
vajce
150 g
hrubá múka

postup

1.
Ošúpané surové zemiaky postrúhame, necháme odstáť a časť vody z nich zlejeme. Do zemiakov pridáme soľ, vajce, prípadne prelisované uvarené zemiaky a toľko múky, aby sme získali hustejšie cesto.
 
2.
Z cesta vykrajujeme lyžicou namočenou do horúcej vody knedličky a vkladáme do vriacej posolenej vody. Varíme ich podľa veľkosti 8-10 min. Chlpaté knedličky podávame s opečenou slaninou alebo opraženou cibuľou, prípadne ako prílohu k mäsu a dusenej kapuste.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať