Pridať recept

Zemiakové "škubánky"

ingrediencie

800 g
zemiaky
trochu
soľ
150 g
polohrubá múka
trochu
maslo
podľa chuti
mletý mak
podľa chuti
cukor na posypanie

postup

1.
Ošúpané pokrájané zemiaky uvaríme v posolenej vode takmer domäkka. Vodu z nich zlejeme do hrnca a odložíme.
 
2.
Zemiaky roztlačíme a obrátenou vareškou urobíme do nich niekoľko otvorov až po dno hrnca. Zasypeme ich múkou, zalejeme asi polovicou horúcej vody zo zemiakov, prikryjeme a necháme na teplom mieste pariť asi 15 min.
3.
Nadbytočnú vodu scedíme a zemiaky s múkou vareškou vypracujeme dohladka. Lyžicou namočenou do horúceho masla vykrajujeme väčšie halušky, ukladáme na tanier, pokvapkáme rozohriatym maslom a posypeme makom a cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...