Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Karfiolový šalát

evauhlik
evauhlik
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

karfiol
mrkva
červená cibuľa
nastrúhaný chren

DRESING

4 PL
kyslá smotana
4 PL
majonéza
1 PL
dijonská horčica
1 PL
med
1 PL
jablčný ocot
3 PL
extra panenský olivový olej
soľ
mleté čierne korenie

postup

tento šalát je výborný len tak s bagetou ako ľahká desiata, ale je výborný aj ako príloha k mäsu a úplne ideálny na grilovačku...
1.
surový karfiol, mrkva aj cibuľa musia byť nakrájané na úplne drobno, preto som použila robot
3.
chren môžete ale tiež nemusíte dať, najlepší je čerstvo nastrúhaný, ale môžete použiť aj sterilizovaný
4.
drezing premiešame s nastrúhanou zeleninou a dobre premiešame... na záver doladíme chute - osolíme, okoreníme, ak treba pridáme med alebo horčicu... ja väčšinou dávam viac medu, šalát dáme odležať do chladničky
5.
podávame s bagetou alebo ako náhradu zemiakového šalátu k mäsu

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
luciannah
12.7.2015 11:16 | |
+1 -0
Surový karfiol? Veeeľmi zdravé... :|
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...