Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kalerábovo-paradajkový šalát

hanus_prg
hanus_prg
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
veľký kaleráb
500 g
kokteilové paradajky
1 ks
červená cibuľa

Zálievka

3 KL
olivový olej
1 KL
soľ
1 KL
mleté čierne korenie
5 PL
ocot
3 PL
cukor
1 ks
citrón
1 PL
šalátové korenie
1 PL
plnotučná horčica

postup

1.
Kaleráby očistíme a nastrúhame nahrubo. Paradajky nakrájame na štvrtiny a pridáme ku kalerábu. Nakoniec pridáme očistenú a nakrájanú cibuľu.
2.
V pohári alebo miske si poriadne zmiešame všetky ingrediencie na zálievku. Doporučujem ich dať do klasickej malej fľaštičky na zaváranie, ľahko sa vám bude zálievka robiť a všetky chute sa rovnomerne spoja, ak zatvorenou fľaštičkou poriadne potrasiete.
3.
Zálievku vylejeme k zelenine a poriadne všetko rukami premiešame. Šalát necháme postáť aspoň hodinu v chladničke, pustí veľa šťavy. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...