Pridať recept

Halušky s kvasenou kapustou

ingrediencie

750 g
zemiaky
podľa chuti
soľ
300 g
hladká múka
300 g
kyslá kapusta
1 PL
masť
trochu
mleté čierne korenie
100 g
slanina

postup

1.

Ošúpané zemiaky postrúhame, posolíme a pridáme múku. Vzniknuté cesto dôkladne premiešame. Pretláčame ho cez strúhadlo na halušky do vriacej posolenej vody. Keď halušky vyplávajú na povrh, vyberieme ich sitkom.

 
2.

Kvasenú kapustu pokrájame na jemnejšie kúsky, na masti podusíme domäkka, osolíme a okoreníme.

3.

Na tanieri halušky premiešame s kapustou a prelejeme vyškvarenou slaninou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Halusky
1. ročník detských majstrovstiev vo varení a jedení bryndzových halušiek
Letné prázdniny sa už začali a školáci majú pred sebou kopu krásnych výletov a zážitkov. V sobotu 7. júla...
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky: Extra chutné s májovou bryndzou
Každý má svoj recept na tie zaručene pravé bryndzové halušky. Všetky sú však zaručene najchutnejšie...
Fotorecept: Kukuričné halušky so sladkým tofu a kokosom
TOP 5 receptov na halušky: Tradičné i menej rozšírené recepty na slovenskú klasiku
Ktoré recepty na halušky sú vaše najobľúbenejšie? Prvé miesto prekvapivo nepatrí bryndzákom...
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.