Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Špaldový zákusok s broskyňovým pudingom

vacica
vacica
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Korpus

250 g
cukor
2 ks
vajce
180 ml
olej
350 ml
mlieko
3 hrnčeky
špaldová hladká múka
1 balíček
prášok do pečiva

Plnka

1,5 kg
mrazené broskyne
180 g
čokoládový puding
100 g
cukor
250 ml
smotana na šľahanie

postup

1.
Vyšľaháme cukor so žĺtkami, pridáme olej a mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva a na záver ručne primiešame vyšľahané bielky.
2.
Cesto vylejeme do formy (38x28cm) vystlanej papierom na pečenie a pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov 30-40 minút.
3.
Medzitým si rozmixujeme broskyne (ja som použila rozmrazené) a vzniknutú šťavu odoberieme.
4.
Do šťavy primiešame pudingový prášok a primiešame k rozmixovaným broskyniam.
5.
Všetko spolu začneme variť kým nám hmota zhustne. Na záver primiešame podľa potreby cukor a premiestnime do misy, v ktorej zmes necháme vychladiť.
6.
Na vychladnutý korpus navrstvíme pudingovú plnku a vyšľahanú smotanu.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kvetinové čokoládové cupcakes
Máj v znamení kvetinových dezertov
Máj v znamení kvetinových dezertov
S prichádzajúcimi teplými dňami sa objavuje nespočetné množstvo kvitnúcich rastlín, ktoré mnohým vyčaria úsmev...
smrž
Doviezli ste kôru z obchodu? Možno v nej vyrastie vzácny smrž
Doviezli ste kôru z obchodu? Možno v nej vyrastie vzácny smrž
Huby máme radi. Často kupujeme hlivu, šampiňóny. Pred časom som si ich aj sama pestovala na chodbe. Záhrada nás prvý...
Špargľa s maslom
Hit jari - špargľa
Hit jari - špargľa
Špargľa je ideálna jarná spoločníčka, ktorej sezóna je práve v plnom prúde a bude trvať až do júla. Je zdravá,...