Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldový zákusok s broskyňovým pudingom

vacica
vacica
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Korpus

250 g
cukor
2
vajce
180 ml
olej
350 ml
mlieko
3 hrnčeky
špaldová hladká múka
1 balíček
prášok do pečiva

Plnka

1,5 kg
mrazené broskyne
180 g
čokoládový puding
100 g
cukor
250 ml
smotana na šľahanie

postup

1.
Vyšľaháme cukor so žĺtkami, pridáme olej a mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva a na záver ručne primiešame vyšľahané bielky.
2.
Cesto vylejeme do formy (38x28cm) vystlanej papierom na pečenie a pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov 30-40 minút.
3.
Medzitým si rozmixujeme broskyne (ja som použila rozmrazené) a vzniknutú šťavu odoberieme.
4.
Do šťavy primiešame pudingový prášok a primiešame k rozmixovaným broskyniam.
5.
Všetko spolu začneme variť kým nám hmota zhustne. Na záver primiešame podľa potreby cukor a premiestnime do misy, v ktorej zmes necháme vychladiť.
6.
Na vychladnutý korpus navrstvíme pudingovú plnku a vyšľahanú smotanu.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok na detstvo. Ak...
zdrave rychlovky
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Jednoduchá odpoveď na otázku z titulku, však? Nie vždy máme čas vyvárať, stáť pri sporáku, čakať na dopečenie... Možno...
vianocny stol
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Počas vianočných sviatkov chceme sebe i svojim najbližším dopriať len to najlepšie. Týždne vopred hľadáme nové recepty...