Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldový zákusok s broskyňovým pudingom

vacica
vacica
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Korpus

250 g
cukor
2 ks
vajce
180 ml
olej
350 ml
mlieko
3 hrnčeky
špaldová hladká múka
1 balíček
prášok do pečiva

Plnka

1,5 kg
mrazené broskyne
180 g
čokoládový puding
100 g
cukor
250 ml
smotana na šľahanie

postup

1.
Vyšľaháme cukor so žĺtkami, pridáme olej a mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva a na záver ručne primiešame vyšľahané bielky.
2.
Cesto vylejeme do formy (38x28cm) vystlanej papierom na pečenie a pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov 30-40 minút.
3.
Medzitým si rozmixujeme broskyne (ja som použila rozmrazené) a vzniknutú šťavu odoberieme.
4.
Do šťavy primiešame pudingový prášok a primiešame k rozmixovaným broskyniam.
5.
Všetko spolu začneme variť kým nám hmota zhustne. Na záver primiešame podľa potreby cukor a premiestnime do misy, v ktorej zmes necháme vychladiť.
6.
Na vychladnutý korpus navrstvíme pudingovú plnku a vyšľahanú smotanu.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...