Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Makový koláč s makovou posýpkou

hanus_prg
hanus_prg
8
porcií
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
vajce
70 g
kryštálový cukor
1 PL
kokosový olej
100 g
múka špaldová hladká
50 g
mletý mak
1 dl
sójové mlieko
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
2 ks
jablko

Posýpka

50 g
mletý mak
1 ks
vanilkový cukor

postup

1.
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Potom opatrne pridáme roztopený kokosový olej a sójové mlieko.
2.
Osobitne zmiešame múku s práškom do pečiva a makom. Tuto zmes potom primiešame k vyšľahaným vajciam s cukrom.
3.
Formu s priemerom 18 cm vymažeme maslom a vysypeme múkou. Cesto vylejeme do formy a urovnáme.
4.
Jablká so šupkou nastrúhame nahrubo a poukladáme na cesto.
5.
Mak na posýpku zmiešame s vanilkovým cukrom a posypeme ním vrch koláča.
6.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Dva zdrawé recepty z repy
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Červená repa alebo cvikla je skvelá rastlina. Dá sa využiť úplne celá. Od koreňa po listy. Vlastne, v mnohých receptoch...
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...