Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Makový koláč s makovou posýpkou

hanus_prg
hanus_prg
8
porcií
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
vajce
70 g
kryštálový cukor
1 PL
kokosový olej
100 g
múka špaldová hladká
50 g
mletý mak
1 dl
sójové mlieko
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
2 ks
jablko

Posýpka

50 g
mletý mak
1 ks
vanilkový cukor

postup

1.
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Potom opatrne pridáme roztopený kokosový olej a sójové mlieko.
2.
Osobitne zmiešame múku s práškom do pečiva a makom. Tuto zmes potom primiešame k vyšľahaným vajciam s cukrom.
3.
Formu s priemerom 18 cm vymažeme maslom a vysypeme múkou. Cesto vylejeme do formy a urovnáme.
4.
Jablká so šupkou nastrúhame nahrubo a poukladáme na cesto.
5.
Mak na posýpku zmiešame s vanilkovým cukrom a posypeme ním vrch koláča.
6.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
sezonne potraviny
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Dnešný kulinársky trend je obracať zrak viac k regálom s cudzokrajnými surovinami. Skúšať nové chute a recepty je...
čučoriedkový džem
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Modročierne bobule so šťavnatou dužinou majú osviežujúcu sladko-kyslú príchuť. Reč je o čučoriedkach, tom...
cuketa
Cuketa - ideálny pomocník na chudnutie a detox!
Cuketa - ideálny pomocník na chudnutie a detox!
Jej lesklá zelená šupka a svieža dužina sú v lete veľmi obľúbenou pochúťkou. Približne 90% plodu tvorí voda, zvyšok je...