Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Chia makový koláč s jablkami

hanus_prg
hanus_prg
8
porcií
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

2 PL
chia semienka
2 dl
vlažná voda
150 g
špaldová hladká múka
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 ks
vanilkový cukor
2 PL
med
150 ml
mlieko

Maková plnka

100 g
mletý mak
80 ml
mlieko
2 PL
cukor

Na vrch

3 ks
jablko
1 KL
mletá škorica
1 PL
cukor

postup

1.
V horúcom mlieku sparíme mletý mak, do ktorého sme pridali cukor. Makovú náplň necháme vychladiť.
3.
Do misky vysypeme múku s práškom do pečiva, pridáme cukor, med, mlieko a namočené chia semienka.
5.
Okrúhlu formu s priemerom 20 cm vymažeme a vysypeme múkou. Dáme piecť do rúry na 15 minút pri teplote 180 stupňov.
6.
Jablká nakrájame na mesiačiky, posypeme škoricou a cukrom a necháme chvíľu odležať.
7.
Predpečený korpus vytiahneme z rúry, potrieme ho makovou plnkou a uložíme na neho jablká.
8.
Pečieme ďalších cca 20 minút. Necháme poriadne vychladiť a podávame. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...