Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Chia makový koláč s jablkami

hanus_prg
hanus_prg
8
porcií
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

2 PL
chia semienka
2 dl
vlažná voda
150 g
špaldová hladká múka
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 ks
vanilkový cukor
2 PL
med
150 ml
mlieko

Maková plnka

100 g
mletý mak
80 ml
mlieko
2 PL
cukor

Na vrch

3 ks
jablko
1 KL
mletá škorica
1 PL
cukor

postup

1.
V horúcom mlieku sparíme mletý mak, do ktorého sme pridali cukor. Makovú náplň necháme vychladiť.
3.
Do misky vysypeme múku s práškom do pečiva, pridáme cukor, med, mlieko a namočené chia semienka.
5.
Okrúhlu formu s priemerom 20 cm vymažeme a vysypeme múkou. Dáme piecť do rúry na 15 minút pri teplote 180 stupňov.
6.
Jablká nakrájame na mesiačiky, posypeme škoricou a cukrom a necháme chvíľu odležať.
7.
Predpečený korpus vytiahneme z rúry, potrieme ho makovou plnkou a uložíme na neho jablká.
8.
Pečieme ďalších cca 20 minút. Necháme poriadne vychladiť a podávame. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...