Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Chia makový koláč s jablkami

hanus_prg
hanus_prg
8
porcií
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

2 PL
chia semienka
2 dl
vlažná voda
150 g
špaldová hladká múka
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 ks
vanilkový cukor
2 PL
med
150 ml
mlieko

Maková plnka

100 g
mletý mak
80 ml
mlieko
2 PL
cukor

Na vrch

3 ks
jablko
1 KL
mletá škorica
1 PL
cukor

postup

1.
V horúcom mlieku sparíme mletý mak, do ktorého sme pridali cukor. Makovú náplň necháme vychladiť.
3.
Do misky vysypeme múku s práškom do pečiva, pridáme cukor, med, mlieko a namočené chia semienka.
5.
Okrúhlu formu s priemerom 20 cm vymažeme a vysypeme múkou. Dáme piecť do rúry na 15 minút pri teplote 180 stupňov.
6.
Jablká nakrájame na mesiačiky, posypeme škoricou a cukrom a necháme chvíľu odležať.
7.
Predpečený korpus vytiahneme z rúry, potrieme ho makovou plnkou a uložíme na neho jablká.
8.
Pečieme ďalších cca 20 minút. Necháme poriadne vychladiť a podávame. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...