Pridať recept

Rebarborovo-bazová zmrzlina

ingrediencie

100 g
dužina z mladého kokosu
500 g
rebarbora
3 PL
3PL bazového sirupu svetlej farby
1 PL
citrónová šťava
15 g
sušená citrónová bio kôra
2 ks
umytej kvitnúcej bazy
ks
pár pukov divej ruže

postup

Blíži sa teplo, hoci v posledných májových dňoch tohto roka to naozaj vonku teplo nevyzerá. Známa ma oslovila s vytvorením zmrzliny na jej svadbu. Vraj má byť jemná, kyslastá a bezlaktózová. Svadba bude v bielo-ružových odtieňoch. A v ruke som držala rebarboru a pod oknom mi kvitla baza a divé ruže. Ideálna kombinácia.

1.

Ingrediencie (cca 250ml)

 
2.

Rebarboru očistíme od listov a koreňa a umyjeme, kusy stoniek dáme variť asi na 10minút do vody s citrónom a bazou. Nerozvaríme ju na kašu, mala by byť v kuse a hneď po vytiahnutí z horúcej vody ju vychladíme ľadom, alebo premyjeme studenou vodou.

3.

Do mixéra dáme dužinu kokosu, polovicu rebarbory, bazový sirup a kvety, citrónovú šťavu a vymixujeme do hladka.

4.

Dáme zamraziť cca na5h. Pred podávaním domixujeme s uvareným zvyškom rebarbory, aby v zmrzline boli kyslasté kúsky a vymiešame s natrhanými kvietkami bazy.

5.

Ak máme zmrzlinovač, tak vám vyjde úžasný zmrzlinový krém, ak nie, zmrzlina môže mať aj krémovejšiu konzistenciu ako veľmi ľadovú a vždy bude výborná. Ozdobíme pukmi divých ruží a posypanou bio kôrou citróna s kvietkami bazy.

6.

Zmrzlina chutila :)

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Mafiny s rebarborou, jahodami a malinami
Rebarbora - ovocie či zelenina?
Používa sa ako ovocie, ale predsa je to zelenina ;) Táto zelenina prišla do Európy z Mongolska, Číny. Už pred...
Vyskúšajte sorbety a zdravé zmrzliny
Maškrtenie bez výčitiek: Vyskúšajte sorbety a zdravé zmrzliny
Pred letom vždy snívame o tom, ako sa počas horúcich dní osviežime chutnou zmrzlinou. Potom začne jej sezóna...
Rebarbora a jahody
Výnimočné spojenie chutí rebarbory a jahôd
Sladučké jahody a kyslastá rebarbora spolu tvoria výnimočný pár.
Rebarborový sirup
Rebarbora je poklad v kuchyni, ale v tomto prípade ju určite nekonzumujte!
Čo rebarbora obsahuje? Aký má prínos pre zdravie? Ako ju zužitkovať v kuchyni a kedy je nebezpečná? Spoznajte...
7 fantastických benefitov rebarbory
Kyselkavá zelenina, ktorá v kombinácii s cukrom tvorí chutné dezerty.