Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Makové fornetti

sussanka
sussanka
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
lístkové cesto
150 g
mletý mak
70 g
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový cukor Dr Oetker
70 ml
mlieko
1 ks
kôra z citróna
1 ks
vajce na potretie

postup

kombináciou lístkového cesta a maku nič nepokazíte
1.
Mak zmiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom, primiešame postrúhanú citrónovú kôru a sparíme mliekom. Hmota by mala byť tak akurát hustá. Ak je redšia, necháme na miernom plameni za stáleho miešania.
2.
Lístkové cesto rozvaľkáme a rozdelíme na obdĺžniky (moje mali asi 10 x 5 cm). Na jednu polovicu každého obdĺžnika dáme kôpku makovej plnky. Do druhej polovice, ktorú prehneme cez plnku, spravíme niekoľko zárezov a prehneme. Okraje pozatláčame.
3.
Uložíme na plech s papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme 25-30 minút v predhriatej rúre na 180stupňov.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
umyvacka riadu finish
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Neznášate každodenné umývanie riadu? Preskúmajte pádne dôvody, prečo si konečne zaobstarať automatickú umývačku.
Domáceho perníkové korenie
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vôňa perníkov alebo medovníkov neodmysliteľne patrí k Vianociam a čarovnej atmosfére, ktorú so sebou vianočné sviatky...
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov, môžeme si ju...