Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Makové fornetti

sussanka
sussanka
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
lístkové cesto
150 g
mletý mak
70 g
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový cukor Dr Oetker
70 ml
mlieko
1 ks
kôra z citróna
1 ks
vajce na potretie

postup

kombináciou lístkového cesta a maku nič nepokazíte
1.
Mak zmiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom, primiešame postrúhanú citrónovú kôru a sparíme mliekom. Hmota by mala byť tak akurát hustá. Ak je redšia, necháme na miernom plameni za stáleho miešania.
2.
Lístkové cesto rozvaľkáme a rozdelíme na obdĺžniky (moje mali asi 10 x 5 cm). Na jednu polovicu každého obdĺžnika dáme kôpku makovej plnky. Do druhej polovice, ktorú prehneme cez plnku, spravíme niekoľko zárezov a prehneme. Okraje pozatláčame.
3.
Uložíme na plech s papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme 25-30 minút v predhriatej rúre na 180stupňov.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Husté, krémové, sýte polievky z tekvice hokkaido si určite zamilujete. Odporúčame ako teplú jesennú večeru. Polievočky...
ovsené vločky
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Váš žalúdok určite ocení, že telu môžete dodať niečo zdravé, výživné, prospešné, ľahko stráviteľné a pritom veľmi...
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...