Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Škoricovo-kakaové slimáky

sussanka
sussanka
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

250 g
hladká múka
1/2 ks
čerstvé droždie
100 ml
polotučné mlieko
1 PL
kryštálový cukor
1 ks
vajce
1 štipka
soľ

plnka

50 g
maslo
90 g
kryštálový cukor
1 ks
škoricový cukor Dr Oetker
1 ČL
mletá škorica
1 ČL
kakao

postup

1.
Do vlažného mlieka namrvíme droždie, prisypeme lyžicu kryštálového cukru, premiešame a necháme vzísť kvások aspoň 30 minút.
2.
Múku preosejeme do misy, pridáme vajíčko, kvások a tiež soľ a vymiesime cesto. Misu prikryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť 1 hodinu.
3.
Príprava plnky je veľmi jednoduchá. Zmäknuté, prípadne roztopené maslo vymiešame s kryštálovým a škoricovým cukrom a prisypeme škoricu a kakao.
4.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Celé cesto natrieme plnkou a zrolujeme ako roládu. Krájame na kolieska s hrúbkou 5-7mm a ukladáme na plech s papierom na pečenie.
5.
Slimáky necháme na plechu nakysnúť a po 20 minútach ich dáme piecť do vyhriatej rúry. Teplota 175 stupňov a doba pečenia cca 20 minút.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Klasický syrový burger
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie na záhrade, v parku, či v lese na vyhradenom mieste má vždy svoje čaro. Či už grilujete mäso alebo zeleninu...
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...