Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Škoricovo-kakaové slimáky

sussanka
sussanka
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

250 g
hladká múka
1/2 ks
čerstvé droždie
100 ml
polotučné mlieko
1 PL
kryštálový cukor
1 ks
vajce
1 štipka
soľ

plnka

50 g
maslo
90 g
kryštálový cukor
1 ks
škoricový cukor Dr Oetker
1 ČL
mletá škorica
1 ČL
kakao

postup

1.
Do vlažného mlieka namrvíme droždie, prisypeme lyžicu kryštálového cukru, premiešame a necháme vzísť kvások aspoň 30 minút.
2.
Múku preosejeme do misy, pridáme vajíčko, kvások a tiež soľ a vymiesime cesto. Misu prikryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť 1 hodinu.
3.
Príprava plnky je veľmi jednoduchá. Zmäknuté, prípadne roztopené maslo vymiešame s kryštálovým a škoricovým cukrom a prisypeme škoricu a kakao.
4.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Celé cesto natrieme plnkou a zrolujeme ako roládu. Krájame na kolieska s hrúbkou 5-7mm a ukladáme na plech s papierom na pečenie.
5.
Slimáky necháme na plechu nakysnúť a po 20 minútach ich dáme piecť do vyhriatej rúry. Teplota 175 stupňov a doba pečenia cca 20 minút.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Dva zdrawé recepty z repy
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Červená repa alebo cvikla je skvelá rastlina. Dá sa využiť úplne celá. Od koreňa po listy. Vlastne, v mnohých receptoch...
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...