Pridať recept

FOTORECEPT: Špaldovo-orechové halušky

ingrediencie

200 g
špaldová krupica
50 g
mleté vlašské orechy
1 dl
voda
1 ks
vajce
soľ
olivový olej

Bryndza

4 PL
biely jogurt
125 g
bryndza
mleté čierne korenie
soľ
nasekaná petržlenová vňať

postup

1.
Pripravíme si cesto zmiešaním krupice a orechov, pridáme vajce, olej a soľ. Potom pomaly prilievame vodu, kým nevznikne haluškové cesto. Do hrnca dáme variť vodu, keď začne vrieť, znížime plameň a cez sitko na halušky pretláčame cesto. Keď vyjdu halušky na povrch, sú hotové.
Fotorecept: Špaldovo-orechové halušky
Fotorecept: Špaldovo-orechové halušky
Zdroj: eva2mala
 
Fotorecept: Špaldovo-orechové halušky
Fotorecept: Špaldovo-orechové halušky
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Špaldovo-orechové halušky
Fotorecept: Špaldovo-orechové halušky
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Špaldovo-orechové halušky
Fotorecept: Špaldovo-orechové halušky
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Špaldovo-orechové halušky
Fotorecept: Špaldovo-orechové halušky
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Špaldovo-orechové halušky
Fotorecept: Špaldovo-orechové halušky
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Špaldovo-orechové halušky
Fotorecept: Špaldovo-orechové halušky
Zdroj: eva2mala
2.
Bryndzu so všetkými surovinami zmiešame a dochutíme. Podávame s haluškami.
Fotorecept: Špaldovo-orechové halušky
Fotorecept: Špaldovo-orechové halušky
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Špaldovo-orechové halušky
Fotorecept: Špaldovo-orechové halušky
Zdroj: eva2mala
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Halušky
To naj z tradičnej, slovenskej kuchyne: Halušky
Keby mali Slováci vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, boli by to nepochybne halušky.
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky: Extra chutné s májovou bryndzou
Každý má svoj recept na tie zaručene pravé bryndzové halušky. Všetky sú však zaručene najchutnejšie...
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.