Pridať recept

Mätový sirup – Mojito

ingrediencie

1 zväzok
mäta
1 kg
Korunný cukor na prípravu sirupu z kvetov bazy a byliniek
3/4 liter
voda

postup

1.
Mätu rozoberieme na lístky a zbavíme silných stopiek. Cukor na prípravu sirupu rozpustíme v horúcej vode. Roztok varíme, kým nie je číry, a zalejeme ním mätové lístky. Necháme 48 hodín v cukrovom roztoku na chladnom mieste.
 
2.
Potom sirup precedíme cez jemné sitko, naplníme do sterilizovaných fliaš, dobre uzavrieme a skladujeme na chladnom mieste. Pre dlhšiu trvanlivosť sirup pred naplnením 3 minúty povaríme.
3.
Riedime v pomere 1:6 (1 diel sirupu na 6 dielov vody). Po otvorení skladujeme v chladničke a rýchlo spotrebujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať