Pridať recept

Maková torta

ingrediencie

7 ks
vajcia
140 g
jemný kryštálový cukor
140 g
mletý mak

Plnka

150 g
mletý mak
150 ml
mlieko
150 g
maslo
100 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor DrOetker

Na zdobenie

1 balíček
šľahačka v prášku DrOetker
trochu
Zdobenie biele DrOetker

postup

Recept mám z jednej návštevy, kde tortu ponúkali a je naozaj výborná! Kto má rád mak príde si na svoje.
1.
Korpus: 7 bielkov vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom zašľaháme žĺtky a vareškou primiešame mletý mak. Upečieme vo forme priemer 24 cm, ktorú sme vymastili a vysypali múkou. Teplota 180°C 30-40 minút, sú iba orientačné, každý sa musí riadiť svojou rúrou. Necháme vychladnúť.
 
2.
Plnka: mlieko uvaríme s makom a vanilkovým cukrom, necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny a po častiach pridáme uvarený mak.
3.
Korpus priečne prekrojíme, naplníme 2/3 plnky, so zvyškom potrieme celú tortu. Ozdobíme šľahačkou a bielym zdobením Dr.Oetker alebo podľa vlastnej fantázie. Je výborná! Dobrú chuť!
Maková torta
Maková torta
Zdroj: BlazenaSadovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
6.5.2017 15:54 | |
+39 -8
Čo som urobila zle, keď sa mi korpus v strede prepadol? :-(
B.Markovicova
31.3.2017 19:20 | |
+10 -3
Je taka vynikajuca, ze kludne mozete upiect hned dve. Minie sa !!!