Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Míša rezy

BlazenaSadovska
BlazenaSadovska
30
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

6
vajcia
6 PL
práškový cukor
6 PL
polohrubá múka
1 ČL
prášok do pečiva DrOetker
2 PL
olej
3 PL
kakao

Plnka

250 g
maslo
200 g
práškový cukor
500 g
jemný tvaroh
trochu
um

Poleva

200 g
tmavá čokoládová poleva DrOetker
trochu
biele zdobenie DrOetker

postup

Rezy sú výborné, plné tvarohu, u nás sú veľmi obľúbené.
1.
Cesto: žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do penista, pridáme olej, zamiešame, pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva, kakao. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny a jemne zamiešame do cesta. Vylejeme na plech vymastený a vysypaný múkou, rozmer 28x38 cm, upečieme vo vyhriatej rúre. /Plech môže byť aj menší, rezy budú vyššie./ Teplota 180°C 20 minút, sú iba orientačné. Necháme vychladnúť.
2.
Plnka: maslo vyšľaháme s cukrom a trochou umu, pridáme jemný tvaroh už na nižšom stupni. Suroviny by mali mať rovnakú teplotu.
3.
Z upečeného cesta odstránime vrchnú šupku a natrieme tvarohovú plnku. Polejeme čokoládovou polevou a dáme do chladu. Ozdobíme bielym zdobením Dr.Oetker alebo podľa vlastnej fantázie. Pokrájame horúcim nožom na rezy, aby sa čokoláda nepopraskala. Rezy sú výborné, dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok na detstvo. Ak...
zdrave rychlovky
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Jednoduchá odpoveď na otázku z titulku, však? Nie vždy máme čas vyvárať, stáť pri sporáku, čakať na dopečenie... Možno...
vianocny stol
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Počas vianočných sviatkov chceme sebe i svojim najbližším dopriať len to najlepšie. Týždne vopred hľadáme nové recepty...