Pridať recept

Jahodovo-citrónové cupcakes

ingrediencie

Korpus

2 veľké vajíčka alebo 3 menšie
1/2 hrnček
hladkej múky
1/4 hrnček
kryštálového cukru
125 g
Hera maslova prichuť
1/3 hrnček
šťavy z citróna, navyše 1 lyžica
3 PL
kôry z bio citróna
1/3 hrnček
kyslej smotany
2 PL
mlieka najlepšie plnotučného
1/2 ČL
vanilkového extraktu
1/2 ČL
soli
1/4 ČL
sódy
1/4 ČL
prášku do pečiva

Citrónová náplň

1 vajíčko
1 vaječný žĺtok
1/2 hrnček
kryštálového cukru, navyše 2 lyžice
3 PL
citrónovej šťavy
1 PL
Hera maslova prichuť
1/2 ČL
kôry z bio citróna

Krém

1 hrnček
práškového cukru
1/2 hrnček
smotanového syra
1/2 hrnček
Hera maslova prichuť
3 PL
jahodovej marmelády

postup

Pečenie je radosť, o ktorú sa stojí zato podeliť. O to viac, keď ide o kombináciu vlastnoručne napečených sladkých dobrôt s čerstvými sladučkými jahodami! Urobte svojim najbližším radosť a prekvapte ich jahodovým zákuskom.
1.
Postup: Formu na muffiny si vyložíte košíčkami. Rúru rozohrejete na 175 °C. Pripravíte si misu na zmiešanie suchých ingrediencií. Cez sitko do nej preosejete hladkú múku, soľ, sódu a prášok do pečiva. V ďalšej malej miske si zmiešate pomocou šľahacej metličky kyslú smotanu, mlieko, vanilkový extrakt a šťavu z citróna. V tretej väčšej mise si zmiešate tuk Hera Maslová príchuť s kryštálovým cukrom. Šľaháte pokým sa ingrediencie nespoja. Výsledná zmes by mala byť svetlá a nadýchaná. Potom pridáte vajce, vždy jedno po druhom a vždy starostlivo zašľaháte. Do takto pripravenej zmesi pridáte kôru z citróna a premiešate. K zmesi striedavo pridávate múčnu zmes a zmes z kyslej smotany. Vždy pridáte 1/3 z každej zmesi a premiešate. Pokračujete tak dlho, pokým nespotrebujete celé množstvo, až končíte vždy múčnou zmesou. Celú zmes mixujete na menších otáčkach, aby ste do cesta nedostali príliš vzduchu. Cesto navrstvíte do pripravovaných košíčkov a pečiete 30-35 minút, alebo pokiaľ špajdľa z cesta nebude po pichnutí suchá.
 
2.
Pokiaľ sa korpusy pečú, pripravíte si citrónovú náplň. V nerezovej miske si metličkou zmiešate cukor, vajíčko, vaječný žĺtok, rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť a citrónovú šťavu a kôru a vložíte nad vodný kúpeľ (uistite sa, že sa voda nedotýka misy). Zmes nad vodným kúpeľom zahrievate približne 15 minút, alebo pokiaľ nezačne tuhnúť. Miešate metličkou minimálne každé 2 minúty. Odstavíte z tepla, preložíte do misky a necháte úplne vychladnúť. Zmes krásne zhustne.
3.
Na krém si najprv zmiešate práškový cukor so smotanovým syrom. Hneď ako je zmes spojená a hladká, po kúskoch pridávate zmäknutú rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť. V momente, keď sú všetky ingrediencie spojené, pridáte jahodovú marmeládu a dobre zašľaháte.
4.
Do vychladnutých korpusov urobíte lyžičkou malé jamôčky, ktoré naplníte pripravenou citrónovou náplňou. Dozdobíte jahodovým krémom.
5.
Tip: Ak chcete mať krém tuhší, pripravte si ho vopred a nechajte ho v chladničke vychladiť aspoň po dobu 2-3 hodín. Krém si tiež môžete pripraviť deň vopred, prikryť potravinárskou fóliou a použiť, až keď ho budete potrebovať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať