Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Makovo-banánový závin zo špaldovej múky

hanus_prg
hanus_prg
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

300 g
celozrnná špaldová múka
200 ml
sójové mlieko
1 KL
med
20 g
cukor
1 ks
citrón
2 KL
sušené droždie

Plnka

200 g
mak mletý
150 ml
sójové mlieko
100 g
cukor
1 hrsť
hrozienka
100 ml
rum
1/2 KL
mletá škorica
1 ks
banán
1 ks
vajce na potretie

postup

1.
Suroviny na cesto dáme do pekárničky v tomto poradí: mlieko, med, cukor, kôra z citróna, múka a droždie. Zapneme program cesto. Po cca hodine a pol nám cesto v pekárničke krásne vykysne. Hrozienka zalejeme rumom a necháme napučať.
2.
Medzitým si pripravíme plnku. Do malého hrnca vylejeme mlieko a privedieme ho k varu. Do horúceho mlieka prisypeme mak s cukrom a škoricou a varíme cca 3 minúty, až nám plnka trochu zhustne. Nakoniec pridáme do plnky banán nakrájaný na malé kocky, hrozienka s rumom a povaríme všetko ešte ďalšie 3 minúty. Ak sa nám zdá plnka veľmi hustá, pridáme trochu vody.
3.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na tenký plát s rozmermi cca 50x30 cm,
4.
Plnku natrieme rovnomerne na celé cesto až po okraj, ľavý a pravý okraj ohneme dovnútra a závin pomaly zvinieme.
5.
Závin preložíme na plech (vystlaný pečiacim papierom) spojom dolu.
6.
Pečieme najskôr 5 minút pri teplote 200 stupňov a potom ďalších 25 minút pri teplote 170 stupňov. Piekla som na programe "Zhora i Zdola pečenie". Necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Husté, krémové, sýte polievky z tekvice hokkaido si určite zamilujete. Odporúčame ako teplú jesennú večeru. Polievočky...
ovsené vločky
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Váš žalúdok určite ocení, že telu môžete dodať niečo zdravé, výživné, prospešné, ľahko stráviteľné a pritom veľmi...
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...