Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Makovo-banánový závin zo špaldovej múky

hanus_prg
hanus_prg
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

300 g
celozrnná špaldová múka
200 ml
sójové mlieko
1 KL
med
20 g
cukor
1 ks
citrón
2 KL
sušené droždie

Plnka

200 g
mak mletý
150 ml
sójové mlieko
100 g
cukor
1 hrsť
hrozienka
100 ml
rum
1/2 KL
mletá škorica
1 ks
banán
1 ks
vajce na potretie

postup

1.
Suroviny na cesto dáme do pekárničky v tomto poradí: mlieko, med, cukor, kôra z citróna, múka a droždie. Zapneme program cesto. Po cca hodine a pol nám cesto v pekárničke krásne vykysne. Hrozienka zalejeme rumom a necháme napučať.
2.
Medzitým si pripravíme plnku. Do malého hrnca vylejeme mlieko a privedieme ho k varu. Do horúceho mlieka prisypeme mak s cukrom a škoricou a varíme cca 3 minúty, až nám plnka trochu zhustne. Nakoniec pridáme do plnky banán nakrájaný na malé kocky, hrozienka s rumom a povaríme všetko ešte ďalšie 3 minúty. Ak sa nám zdá plnka veľmi hustá, pridáme trochu vody.
3.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na tenký plát s rozmermi cca 50x30 cm,
4.
Plnku natrieme rovnomerne na celé cesto až po okraj, ľavý a pravý okraj ohneme dovnútra a závin pomaly zvinieme.
5.
Závin preložíme na plech (vystlaný pečiacim papierom) spojom dolu.
6.
Pečieme najskôr 5 minút pri teplote 200 stupňov a potom ďalších 25 minút pri teplote 170 stupňov. Piekla som na programe "Zhora i Zdola pečenie". Necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Dva zdrawé recepty z repy
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Červená repa alebo cvikla je skvelá rastlina. Dá sa využiť úplne celá. Od koreňa po listy. Vlastne, v mnohých receptoch...
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...