Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Fazuľkovo-zemiakový prívarok s ryžovou smotanou

hanus_prg
hanus_prg
2
porcie
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

400 g
fazuľka zelená mrazená
3
zemiak
1 KL
soľ
1/2 KL
mleté čierne korenie
250 ml
smotana ryžová
200 ml
voda
200 ml
sójové mlieko
2 KL
citrónová šťava
1 PL
cukor

postup

,
2.
Mrazenú fazuľkú vysypeme na suchú panvicu a zalejeme 200 ml vody. Necháme dusiť cca 15 minút.
3.
Keď bude fazuľka mäkká, pridáme k nej zemiaky, soľ, mleté čierne korenie a mlieko. Všetko spolu povaríme, pokým nebudu zemiaky mäkké. Trvá to cca 10 minút.
4.
Potom zmes dochutíme cukrom a citrónovou šťavou. Nakoniec prilejeme smotanu a povaríme 3 minúty. Podávame s chlebom, alebo ako prílohu k mäsku.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok na detstvo. Ak...
zdrave rychlovky
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Jednoduchá odpoveď na otázku z titulku, však? Nie vždy máme čas vyvárať, stáť pri sporáku, čakať na dopečenie... Možno...
vianocny stol
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Počas vianočných sviatkov chceme sebe i svojim najbližším dopriať len to najlepšie. Týždne vopred hľadáme nové recepty...