Šampiňónová krémová polievka s mliečnou penou
6
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
polievka
500
g
čerstvé šampiňóny
150
g
cibuľa
štipiek
mletý muškátový oriešok
ČL
soľ
10
ml
slnečnicový olej
1/2
ČL
biele mleté korenie
500
g
šľahačková smotana
500
g
zeleninový vývar
3
PL
hladká múka
200
ml
polotučné mlieko
trochu
citrónová šťava
mliečna pena
300
ml
polotučné mlieko
postup
Ide o krémovú polievku, ktorá sa hodí vážne na hocijakú príležitosť, či už na obed, alebo ako slávnostnejšie zložité menu, Je to zdravá a chutná polievka,
1.
V hrnci rozohrejeme olej, pridáme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme čerstvo nakrájané huby. Všetko premiešame, Pridáme soľ, nastrúhaný muškátový oriešok a biele korenie a podlejeme vývarom a necháme variť pokiaľ huby nezmäknú, Mlieko so smotanou zmiešame, pridáme hladkú múku a rozhabarkujeme. Zalejeme tým zmes húb. Necháme vrieť a potom všetko poriadne rozmixujeme na jemný krém pridáme citrónovú šťavu a necháme prejsť varom.
2.
Do druhej nádoby nalejeme 300ml mlieka a necháme ho zovrieť. Po zovretí mlieko rozšľaháme na penu. Penu naberáme lyžicou len z vrchu.
3.
Ozdobiť môžeme aj opečenými šampiňónmi a petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.