Pridať recept

Šošovicovo-jablkové pyré

ingrediencie

1/2 hrnček
šošovica
1 hrnček
voda
1 PL
olivový olej
2 PL
cibuľa
1 ks
jablko
1 strúčik
cesnaku
1 KL
mletá rasca
1/2 KL
mletý koriander
1 štipka
mletá škorica

postup

1.
Do hrnca nalejeme vodu a pridáme šošovicu. Zmes privedieme k varu, potom teplotu znížime a na miernom ohni varíme domäkka približne 30 minút.
 
2.
Kým sa varí šošovica na panvici s troškou oleja opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nastrúhané jablko, prelisovaný cesnak a všetky koreniny. Zmes dusíme na miernom ohni, dokým jablko nebude úplne mäkké.
3.
Obe zmesi necháme vychladnúť a prelejeme ich do mixéra. Zmes rozmixujeme na hladšie pyré a podávame deťom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať