Pridať recept

Zemiaková polievka s prošutom

4
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

350 g
zemiaky
1 KL
mletá rasca
podľa chuti
soľ
1 PL
detská krupica
1 téglik
smotana na varenie
4
prošuto
1 ks
cibuľa
trochu
olej
1 strúčik
cesnaku

postup

1.
Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a opečieme v hrnci na rozpálenom oleji. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, trošku vody, dochutíme soľou, rascou a na miernom ohni varíme.
 
2.
Takmer uvarené zemiaky poprášime krupicou, prilejeme smotanu, prelisovaným cesnakom a zmes rozmixujeme ponorným mixérom. Podávame s plátkom prošuta alebo prípadne opečenou slaninkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Biele vlákna prechádzajúce cez šunku nie sú ničím zvláštnym a väčšina z nás im nevenuje pozornosť. Koniec...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...