Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Fazuľovo-zemiaková polievka so sójovou smotanou

hanus_prg
hanus_prg
5
porcií
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
fazuľa adzuki
5 ks
stredný zemiak
2 ks
7 dl lečo
250 ml
sójová smotana
2 PL
ocot
2 strúčiky
cesnak
2 PL
soľ
2 KL
mleté čierne korenie
1 PL
vegeta
1 PL
sušený majorán
1 PL
sušený cesnak

postup

2.
V deň vareniea vylejeme vodu, fazuľu dáme do väčšieho hrnca, zalejeme 2 litrami novej vody a dáme variť. Medzitým si dáme lečo spolu so šťavou do mixéra, pridáme strúčiky cesnaku a rozmixujeme dohladka.
3.
Zemiaky nakrájame na kocky a pridáme po cca 45-tich minútach k fazuli. Polievku až teraz osolíme a pridáme ostatné korenie.
4.
K rozmixovanému leču prilejeme smotanu a ešte raz rozmixujeme.
5.
Keď sú zemiaky v polievke skoro mäkké (trvá to cca 10-15 min od doby, než sme ich pridali k fazuli), prilejeme do polievky lečovo-smotanovú zmes a necháme zovrieť. Keď polievka zovrie, vypneme ju. Podľa chuti pridáme ocot alebo viac soli. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Husté, krémové, sýte polievky z tekvice hokkaido si určite zamilujete. Odporúčame ako teplú jesennú večeru. Polievočky...
ovsené vločky
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Váš žalúdok určite ocení, že telu môžete dodať niečo zdravé, výživné, prospešné, ľahko stráviteľné a pritom veľmi...
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...