Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Fazuľovo-zemiaková polievka so sójovou smotanou

hanus_prg
hanus_prg
5
porcií
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
fazuľa adzuki
5 ks
stredný zemiak
2 ks
7 dl lečo
250 ml
sójová smotana
2 PL
ocot
2 strúčiky
cesnak
2 PL
soľ
2 KL
mleté čierne korenie
1 PL
vegeta
1 PL
sušený majorán
1 PL
sušený cesnak

postup

2.
V deň vareniea vylejeme vodu, fazuľu dáme do väčšieho hrnca, zalejeme 2 litrami novej vody a dáme variť. Medzitým si dáme lečo spolu so šťavou do mixéra, pridáme strúčiky cesnaku a rozmixujeme dohladka.
3.
Zemiaky nakrájame na kocky a pridáme po cca 45-tich minútach k fazuli. Polievku až teraz osolíme a pridáme ostatné korenie.
4.
K rozmixovanému leču prilejeme smotanu a ešte raz rozmixujeme.
5.
Keď sú zemiaky v polievke skoro mäkké (trvá to cca 10-15 min od doby, než sme ich pridali k fazuli), prilejeme do polievky lečovo-smotanovú zmes a necháme zovrieť. Keď polievka zovrie, vypneme ju. Podľa chuti pridáme ocot alebo viac soli. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...