Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Fazuľovo-zemiaková polievka so sójovou smotanou

hanus_prg
hanus_prg
5
porcií
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
fazuľa adzuki
5 ks
stredný zemiak
2 ks
7 dl lečo
250 ml
sójová smotana
2 PL
ocot
2 strúčiky
cesnak
2 PL
soľ
2 KL
mleté čierne korenie
1 PL
vegeta
1 PL
sušený majorán
1 PL
sušený cesnak

postup

2.
V deň vareniea vylejeme vodu, fazuľu dáme do väčšieho hrnca, zalejeme 2 litrami novej vody a dáme variť. Medzitým si dáme lečo spolu so šťavou do mixéra, pridáme strúčiky cesnaku a rozmixujeme dohladka.
3.
Zemiaky nakrájame na kocky a pridáme po cca 45-tich minútach k fazuli. Polievku až teraz osolíme a pridáme ostatné korenie.
4.
K rozmixovanému leču prilejeme smotanu a ešte raz rozmixujeme.
5.
Keď sú zemiaky v polievke skoro mäkké (trvá to cca 10-15 min od doby, než sme ich pridali k fazuli), prilejeme do polievky lečovo-smotanovú zmes a necháme zovrieť. Keď polievka zovrie, vypneme ju. Podľa chuti pridáme ocot alebo viac soli. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...