Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Fazuľovo-zemiaková polievka so sójovou smotanou

hanus_prg
hanus_prg
5
porcií
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
fazuľa adzuki
5 ks
stredný zemiak
2 ks
7 dl lečo
250 ml
sójová smotana
2 PL
ocot
2 strúčiky
cesnak
2 PL
soľ
2 KL
mleté čierne korenie
1 PL
vegeta
1 PL
sušený majorán
1 PL
sušený cesnak

postup

2.
V deň vareniea vylejeme vodu, fazuľu dáme do väčšieho hrnca, zalejeme 2 litrami novej vody a dáme variť. Medzitým si dáme lečo spolu so šťavou do mixéra, pridáme strúčiky cesnaku a rozmixujeme dohladka.
3.
Zemiaky nakrájame na kocky a pridáme po cca 45-tich minútach k fazuli. Polievku až teraz osolíme a pridáme ostatné korenie.
4.
K rozmixovanému leču prilejeme smotanu a ešte raz rozmixujeme.
5.
Keď sú zemiaky v polievke skoro mäkké (trvá to cca 10-15 min od doby, než sme ich pridali k fazuli), prilejeme do polievky lečovo-smotanovú zmes a necháme zovrieť. Keď polievka zovrie, vypneme ju. Podľa chuti pridáme ocot alebo viac soli. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...