Pridať recept

Piňa Colada džem

ingrediencie

700 g
ananás očistený a rozmixovaný
200 ml
100 % pomarančový džús
1 KL
kyselina citrónová DrOetker
1 balíček
želírovací cukor Extra 21 DrOetker
50 ml
kokosový likér

postup

1.
Na prípravu džemu ananás vložíme do väčšieho hrnca. Pridáme džús a kyselinu citrónovú a dobre premiešame so želírovacím cukrom.
 
2.
Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Ku koncu varu prilejeme likér.
3.
Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkom, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
4.
Tip: Džem chuťou pripomína obľúbený nápoj. Hodí sa na prípravu mliečnych kokteilov a zmrzlín, zákuskov alebo na čerstvé pečivo.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.