Pridať recept

Tartlet s rebarborou

8
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

150 g
zmäknuté maslo
1 balíček
vanilkový cukor
225 g
hladká múka
1 ks
vajce
1 štipka
soľ

Plnka:

500 g
rebarbora
1 ks
citrón
125 g
maslo
100 g
hnedý cukor

postup

1.
Do misky dáme na kocky nakrájané maslo, cukor, soľ, múku, vajíčko a vymiešame hladké cesto. Rukami z neho vytvarujeme guľu, zabalíme ho do potravinárskej fólie a vložíme na cca hodinu do chladničky.
 
2.
Rebarboru medzitým ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a pokvapkáme citrónovou šťavou. V hrnci rozpustíme maslo s cukrom a pripravíme si karamel. Vmiešame rebarboru a obalíme ju v karameli.
3.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, presunieme ho do zapekacej misy alebo vymastenej formy. Uložíme naň rebarboru, okraje poprepichujeme vidličkou a koláč vložíme do rúry. Pri teplote 180°C pečieme približne 35 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fantastická rozlúčka s rebarborou
Rebarborová sezóna vrcholí a my sa s ňou rozlúčime takýmto fantastickým koláčikom.
Mafiny s rebarborou, jahodami a malinami
Rebarbora - ovocie či zelenina?
Používa sa ako ovocie, ale predsa je to zelenina ;) Táto zelenina prišla do Európy z Mongolska, Číny. Už pred...
Rebarbora a jahody
Výnimočné spojenie chutí rebarbory a jahôd
Sladučké jahody a kyslastá rebarbora spolu tvoria výnimočný pár.
Rebarborový sirup
Rebarbora je poklad v kuchyni, ale v tomto prípade ju určite nekonzumujte!
Čo rebarbora obsahuje? Aký má prínos pre zdravie? Ako ju zužitkovať v kuchyni a kedy je nebezpečná? Spoznajte...
7 fantastických benefitov rebarbory
Kyselkavá zelenina, ktorá v kombinácii s cukrom tvorí chutné dezerty.