Pridať recept

Džem z rebarbory a jahôd

ingrediencie

500 g
rebarbora
400 g
jahody
250 g
želírovací cukor

postup

Jemne kyselkavý džem s krásnou farbou. 

1.

Rebarboru očistíme, nakrájame na kocky a varíme vo vriacej vode cca 3 minúty. Potom ju scedíme a pridáme do hrnca k umytým jahodám, ktoré sme pokrájali na menšie kúsky.

 
2.

Prisypeme želírovací cukor a za stáleho miešania na strednom ohni varíme ovocie približne 5 minút. Horúcim džemom plníme sklenené poháre, ktoré uzatvoríme, na 15 minút obrátime hore dnom a necháme vychladnúť. 

3.

Skladujeme na tmavom mieste, najlepšie v komore.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Letná škola zavárania: Jahody
Zavárame jahody: Tradičný džem, kompót a sirup plus tipy na ich uskladnenie
Tak ako v minulosti, zaváranie opäť naberá na popularite. I keď v obchodoch kúpite rôzne druhy džemov,...
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...
Rebarbora a jahody
Výnimočné spojenie chutí rebarbory a jahôd
Sladučké jahody a kyslastá rebarbora spolu tvoria výnimočný pár.
Rebarborový sirup
Rebarbora je poklad v kuchyni, ale v tomto prípade ju určite nekonzumujte!
Čo rebarbora obsahuje? Aký má prínos pre zdravie? Ako ju zužitkovať v kuchyni a kedy je nebezpečná? Spoznajte...
7 fantastických benefitov rebarbory
Kyselkavá zelenina, ktorá v kombinácii s cukrom tvorí chutné dezerty.