Pridať recept

Pirohy plnené tvarohom s opraženou cibuľkou

Pirohy plnené tvarohom s opraženou cibuľkou
Zdroj: dreamstime
4
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

220 g
polohrubá múka
2 ks
vajce
1 štipka
soľ
1 PL
slnečnicový olej

Plnka:

230 g
nízkotučný tvaroh
1 PL
kyslá smotana
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
1/2 ks
červená cibuľa
2 PL
olej
1 PL
kôpor
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

Na posypanie:

2 ks
cibuľa
1 PL
olej

postup

1.
Vajíčka rozšľaháme, dochutíme soľou, prilejeme olej a po častiach prisypávame múku. Rukami spracujeme tuhšie cesto, ktoré zbalíme do fólie a vložíme na cca 30 minút do chladničky.
 
2.
V panvici medzitým opražíme na rozpálenom oleji nadrobno nakrájanú bielu, červenú cibuľu a plátky cesnaku. Zmes odstavíme a keď vychladne zmiešame ju s tvarohom, nasekaným kôprom, kyslou smotanou, soľou a korením.
3.
Odležané cesto rozdelíme na dve časti, každú z nich postupne rozvaľkáme na pomúčenej doske. Pomocou vykrajovača na pirohy vykrajujeme kolieska, ktoré naplníme lyžicou plnky a uzavrieme. Poriadne okraje pritlačíme, aby počas varenia plnka nevytiekla.
4.
Pirohy uvaríme vo slanej vriacej vode, po uvarení ich posypeme opraženou cibuľkou a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP 5 receptov na tradičné i menej tradičné PIROHY
Slováci milujú pirohy a v každom regióne ich volajú i pripravujú inak.
To naj z tradičnej slovenskej kuchyne: Pirohy
Pirohy v rôznych obdobách sú charakteristické pre viacero krajín sveta. U nás sa pripravujú so slanými alebo...
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako vatička. Ak ich raz vyskúšate, iné robiť nebudete
Jemné cesto, bohatá plnka a chuť perfektná. Do cesta nejde vajce, ale tajomstvo spočíva v inej surovine, toto je ona!
TOP
Sladké pirohy s čučoriedkami
Žiadne vajce, žiadne zemiaky a pirohy mäkké ako vatička! Toto sú najlepšie pirohy na svete, iné už nerobím, dnes so sladkými plnkami
Sladký obed aj dezert v jednom! Úžasne jemné a mäkké sladké pirohy tak, ako ich máme najradšej.
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta a absolútne fantastické
Bryndzové pirohy sú fantastické, ale tieto sú oveľa chutnejšie! Zvonka krásne chrumkavé, vo vnútri úžasne...
Nikdy ho nepridávajte do pirohov! Budú tvrdé a nebudú chutiť tak, ako majú. Toto je tajomstvo mäkkých a chutných pirohov
Nikdy ho nepridávajte do pirohov! Budú tvrdé a nebudú chutiť tak, ako majú. Toto je tajomstvo mäkkých a chutných pirohov
Pirohy sú jedným z našich najobľúbenejších jedál. Radi ich pripravujeme na sladko alebo na slano. A hoci je...