Pridať recept

Cviklový šalát k slaným palacinkám

Cviklový šalát k slaným palacinkám
Zdroj: Henrieta_Peskovicova

ingrediencie

ks
cvikla
ks
vlašské orechy, alebo aj píniovémandle, aké máte
ks
kokosový tuk
ks
limetková šťava
ks
nastrúhaná bio kôra z limety
ks
lyžica medu alebo sirupu
ks
soľ a čierne korenie

postup

Cvikla je vynikajúca, pre mňa zimná zelenina. Ale keď začne vyrastať taká mladučká a farebná u mamy v záhrade, zjem z nej od listov po koreň úplne všetko a hocikedy :)
1.
Cviklu bez šupky nakrájame na kocky. Na horúcej panvici roztopíme kokosový tuk, dodá cvikle takú jemnejšiu chuť. Osmahneme cviklu s orechmi a štipkou soli. Je na vás ako dlho budete cviklu prehrievať, ja ju zjem aj surovú, niekto jej zemitú chuť potrebuje teplom potlačiť na minimum.
 
2.
Vysypeme do misky, premiešame s limetkovou šťavou a medom a posypeme kôrou z limetky alebo citrónu. Korenie pridávajte na záver..
3.
TIP: ak budete soliť počas zahrievania na panvici, skúste lupienkovú morskú soľ, skaramelizuje na chrumkavo a dodá šalátu luxusnú textúru.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať