Pridať recept

Špargľový koláč

ingrediencie

500 g
špargľa
1 balíček
lístkové cesto
200 g
strúhaný tvrdý syr
200 g
topený syr
1 ks
vajce
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Špargľu očistíme, uvaríme vo vriacej slanej vode a scedíme. Lístkové cesto rozvaľkáme a vyložíme ním vymastenú zapekaciu misu. Poukladáme naň špargľu a posypeme ju 2/3 strúhaného syra.
 
2.
Vajíčko vyšľaháme so zvyšným syrom, topeným syrom, dochutíme soľou, korením a zalejeme špargľu. Koláč vložíme do rúry a pri teplote 180°C pečieme cca 35 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
17.4.2020 11:31 | |
+0 -0
Neviem ako utopiť syr.Skúšal som ho topiť vodou-brrrr- pivom aj whisky, nalepšie bol utopený bielym vínom.
Podobné články
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
Čo sa deje s vaším telom, keď jete špargľu
Čo sa deje s vaším telom, keď jete špargľu
Sezóna špargle sa práve začala a s ňou aj otázka: Je táto zelenina pre nás zdravá? Hoci by po nich nemal...
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Začala sa sezóna špargle, jednej z najžiadanejších jarných druhov zeleniny. Hoci jej cena môže byť...
Špargľa
Ako sa má špargľa variť? Väčšina ľudí robí prácu navyše, zbytočne!
Špargľa by mala byť mäkká, ale zároveň pevná a šťavnatá. To je pre niektorých ľudí ťažké dosiahnuť...
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Skladovanie špargle sa zdá byť samozrejmosťou, no mnohí ľudia robia základnú chybu. Špargľa tak rýchlo...
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu  špargľu
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu špargľu
Jedna z najdelikátnejších zelenín má obmedzenú sezónu od apríla do júna, preto si ju treba vychutnať, kým...