Pridať recept

Paprika plnená syrom

4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
červená paprika
1/2 zväzok
petržlenová vňať
1 PL
citrónová šťava
2 PL
olivový olej
200 g
syr Feta
podľa chuti
mleté čierne korenie

postup

1.
Papriky umyjeme, rozkrojíme presne napoly a vyberieme jadierka aj stopku. V miske zmiešame nasekanú vňať, citrónovú šťavu, olivový olej a mleté čierne korenie. Touto marinádou natrieme vnútro paprík.
 
2.
Do papriky uložíme syr Feta, uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C približne 15 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Plnená paprika
Tento recept je rodinný poklad! PLNENÁ PAPRIKA podľa tradičného receptu mojej mamy, tá CHUŤ je božská (tradičné aj moderné recepty)
S chuťou a vôňou niektorých jedál sa nám automaticky spájajú konkrétne ročné obdobia. Keď napríklad...
Plnená paprika v tradičných i menej známych verziách
Plnená paprika v tradičných i menej známych verziách
Paprika je fantastickým obalom pre rôznorodé plnky. Spoločne vytvárajú delikátne kombinácie, ktoré si...
Plnená paprika
Ako pripraviť najlepšiu plnenú papriku
Najchutnejšia paprika je tá plnená. A tá úplne najlepšia sa pripravuje v slovenských kuchyniach na maďarských základoch.
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.