Pridať recept

Pizza s rozmarínom a šunkou

4
porcie
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

20 g
čerstvé droždie
1 štipka
soľ
250 g
hladká múka
1 PL
olivový olej
120 ml
vlažná voda

Plnka:

3 PL
paradajkové pyré
1 KL
sušená bazalka
200 g
šunka
4 stonky
rozmarín
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
V troške vlažnej vody rozmiešame droždie. Múku zmiešame so soľou, olejom a prilejeme droždie. Vymiešame hladké cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť.
 
2.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ho paradajkovým pyré, posypeme bazalkou, soľou a korením. Na vrch rozložíme šunku, vetvičky tymiánu a pokvapkáme ju olivovým olejom. Pizzu vložíme do rúry a pri teplote 190°C pečieme do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Nález z antických Pompejí ohúril svet: Našli fresku s prvou pizzou Hawaii?
Nález z antických Pompejí ohúril svet: Našli fresku s prvou pizzou Hawaii?
Budú sa prepisovať dejiny gastronómie? Túto otázku si len nedávno položili viacerí odborníci po tom, ako...
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov,...
Chlieb ako pizza
10 neodolateľných receptov, inšpirovaných talianskou PIZZOU
Keď máte chuť na pizzu, ale viete, že ju nezjete celú..., skúste jeden z nasledujúcich receptov.
Pizza cesto
TOP 3 cestá na pizzu
Zistite, ktoré cesto je ten najlepší odrazový mostík k dokonalému kúsku pizze.
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Videorecept: Chrumkavá cuketová pizza
3x zdravá a ľahká pizza bez múky
Už nemusíte mať výčitky, keď zjete celú pizzu na posedenie.