Pridať recept

Šampiňóny plnené špenátom

4
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

16 ks
čerstvé šampiňóny
1 ks
cibuľa
200 g
čerstvý špenát
2 strúčiky
cesnaku
80 g
balkánsky syr
20 g
strúhaný tvrdý syr
50 g
slanina
1 PL
strúhanka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
olej

postup

1.
Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme špenát, prelisovaný cesnak, soľ, korenie a počkáme, kým nebude mäkký.
 
2.
Zmes necháme vychladnúť, primiešame syr, strúhanku a šampiňóny vydlabeme. Naplníme ich pripravenou plnkou, uložíme na vymastený plech, posypeme slaninou a vložíme do rúry.
3.
Pečieme pri teplote 200°C približne 15 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
3 delikátne rizotá plné farieb a chutí
3 delikátne rizotá plné farieb a chutí
Chutné špenátové, mrkvové a cviklové rizoto. To naj z čerstvých a farbami hýriacich surovín.
Špenát a vajíčko
Privítajte jar s 10 špenátovými delikatesami
Desať inšpirácií na špenátové pochúťky, ktorým skrátka neodoláte.
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...