Pomarančová bábovka s bielou polevou
6
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
4
ks
vajce
200
g
práškový cukor
200
g
maslo
100
g
mleté mandle
100
g
polohrubá múka
2
balíčky
vanilkový cukor
2
KL
kypriaci prášok do pečiva
120
ml
pomarančová šťava
1
PL
pomarančová kôra
Poleva:
2
ks
vaječný bielok
100
g
práškový cukor
postup
1.
Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom a žĺtkami do peny. Prilejeme pomarančovú šťavu, pridáme mleté mandle, múku, vanilkový cukor, kypriaci prášok do pečiva a vymiešame hladkú zmes, do ktorej nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov.
2.
Cesto vylejeme do formy vymastenej maslom a vysypanej múkou. Bábovku vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme ju cca 45 minút prikrytú alobalom. Upečenú bábovku necháme úplne vychladnúť a potom ju polejeme polevou z bielkov a práškového cukru.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.