Pridať recept

Pečený kapor s pórom

ingrediencie

4 ks
kapor
podľa chuti
soľ
1 ks
pór
1/2 KL
mletá sladká paprika
500 g
zemiaky
150 g
sójová smotana
30 g
rastlinný tuk
trochu
rastlinný tuk na vymazanie

postup

1.
Kapra osolíme. Zemiaky umyjeme, ošúpeme a nakrájame na lupienky. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. Rúru predhrejeme na 220 °C. Pekáč vymažeme rastlinným tukom
 
2.
Do pekáča dáme polovicu cibule a naukladáme na ňu vrstvu zemiakov. Osolíme a ochutíme trochou mletej papriky. Pridáme porcie kapra a zalejeme smotanou. Posypeme zvyšnou jarnou cibuľkou a mletou paprikou. Pečieme v predhriatej rúre asi 60 minút a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
pr článok
Takto bude váš kapor chutiť ešte lepšie
Rodinná pohoda, svetielka na stromčeku a vôňa štedrého stola. Tešíte sa na najkrajšie sviatky roka? Potešiť...
Kupujete kapra na Vianoce? Na toto treba myslieť vždy pri výbere ryby!
Kupujete kapra na Vianoce? Na toto treba myslieť pri výbere ryby vždy!
Aj vy si potrpíte mať na vianočnom stole kvalitného kapra? Pri kúpe si dajte na toto pozor!
Kde tento rok kúpite kapra? Mapa overených predajcov aj rady šéfa rybárstva, ako spoznať kvalitnú rybu
Kde tento rok kúpite kapra? Mapa overených predajcov aj rady šéfa rybárstva, ako spoznať kvalitnú rybu
Štedrovečerná večera sa blíži a mnohí z nás si ju bez tradičného kapra nevedia predstaviť. Kde tento rok...
Pripravujete ryby? Pri príprave si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý! Takto budú jemné a mäkké
Krásne jemná a mäkká ryba na počkanie: Pri príprave si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Aj vy dnes pripravujete ryby? Vyhnite sa týmto veciam, inak zničíte aj ten najchutnejší kúsok.
To najlepšie cestíčko na rybu
Geniálne cestíčko, ktoré robím už roky! Netrhá sa a krásne drží tvar, hodí sa na všetky ryby
Kde inde by sme hľadali ten najlepší spôsob ako obaliť kapra, filet z tresky či lososa ako v krajine, kde...