Pridať recept

Grilované kuriatko v citrusovej marináde

Grilované kuriatko v citrusovej marináde
Zdroj: VelkopopovickyKozel

ingrediencie

350 g
kurča
1 KL
soľ
korenie

Marináda

1/2 ks
citrón
1/2 ks
limetka
1/2 ks
pomaranč
1 vetvička
rozmarín
1 ks
červena feferónka
2 strúčiky
cesnaku
2 PL
biely vínny ocot
4 PL
olivový olej
0,1 litrov
tmavé pivo Velkopopovický Kozel Čierny

postup

1.
Malé kurča rozkrojíme na chrbte pozdĺž chrbtice z oboch strán tak, aby sme mohli odstrániť chrbticu. Kurča položíme na prsia, narežeme zvnútra prsnú kosť a rozrežeme celú chrupavku. Pozor, opatrne, aby sme neprekrojili prsia. Roztiahneme krídla a zložíme ich tak, aby nám držali v tvare trojuholníka. Kurča položíme prsami nahor. V spodnej časti, hneď vedľa chrupavky, z každej strany prerežeme otvor taký veľký, aby sme doň pripevnili spodnú časť nôh. Tvar kurčaťa teraz pripomína srdiečko.
 
2.
Takto upravené kurča vložíme do pripravenej marinády, dáme do chladničky a necháme marinovať najlepšie cez noc.
3.
Kurča vyberieme z marinády, osolíme, okoreníme čerstvo namletým korením a položíme na pripravený gril najprv z tej strany, kde je koža. Lyžičkou vyberieme z marinády pevné časti a nanesieme ju na mäso.
4.
Grilujeme pomaly z každej strany približne 8 minút, respektíve tak dlho, kým nie je kurča mäkké.
5.
Príprava marinády: Do misky nalejeme olivový olej, pridáme šťavu z citróna, limetky, pomaranča, biely vínny ocot, nadrobno posekaný rozmarín a cesnak, posekanú červenú feferónku, nastrúhanú kôru z citróna, tmavého Kozla a všetko premiešame.
6.
Kozlov tip: Namiesto malého kuriatka môžeme použiť aj vykostené kuracie stehná.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Rodinná grilovačka
8 pravidiel správneho grilovania
8 jednoduchých pravidiel, ktoré z vás urobia majstra v grilovaní.
Video: 3 kroky k dokonalému hamburgeru
Dnes už hamburger nie je len privilégiom rýchlych pohostinstiev, ale často ho objavíte ako nemennú súčasť...
Môj sused robí v lete najlepšie grilované mäso: Opýtal som sa ho na jeho tajomstvo
Môj sused robí v lete najlepšie grilované mäso: Opýtal som sa ho na jeho tajomstvo
Rada, ako správne ugrilovať mäso a tiež tipy s čím ho padávať, aby ste si pochutnali na výbornom grilovanom...
Fit grilovačka s chrumkavými krevetami
Ak ste premýšľali nad ľahšími alternatívami grilovaného jedla, tá správna možnosť sú určite krevety.
Kupujete gril?
Kupujete gril? Poradíme, ako správne vybrať
Grilovaniu prepadá čoraz viac Slovákov. To so sebou prináša aj širokú ponuku pomôcok na tento typ varenia,...
Syr halloumi
Grilované syry – všetko, čo by ste mali vedieť o tejto letnej pochúťke
Grilovačky už dávno nie sú iba o mäsových pochúťkach. Pravý gurmán si dopraje aj lahôdky v podobe grilovanej...