Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Langoše z chladničky

Vendelincok
Vendelincok
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

800 g
hladká múka
1 téglik
kyslá smotana
300 ml
mlieko
1 balíček
sušené droždie
2 KL
soľ

postup

1.
Všetky suroviny vymiesime na nelepivé cesto. Cesto potrieme olejom a dáme do väčšieho mikroténového sáčku. Dáme na 24hod do chladničky
2.
Z mikroténového sáčku vyberáme cesto tvarujeme langoše, ktorého v oleji vyprážame.
3.
Obrovskou výhodou je, že cesto vydrží v chladničke 3-4 dni a môžte ich robiť postupne :)

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Silhavik.Peter
11.11.2015 20:05 | |
+15 -0
ja ich robím takto: 1kg hl.múky, 1 kyslá smotana(cca 300ml), 1/2l mlieka, 3dkg kvasníc, 3malé lyžičky soli..... Spravím si kvások v troške mlieka s kockou cukru. Potom kvások zmiešam s ostatnými surovinami a vypracované cesto dám do vymastenej veľkej misy a položím na to vrchnák, alebo igelitové vrecko , aby cesto na povrchu neobschlo. Treba mať dostatočne veľkú misu, alebo vymastené(olejom potreté igelitové vrecko)nakoľko cesto zdvoj až strojnásobí svoj objem. Dám to do chladničky - najlepšie na noc. Cesto vydrží v chladničke aj týždeň a je vhodné aj na pizzu.......
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...