Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Langoše z chladničky

Vendelincok
Vendelincok
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

800 g
hladká múka
1 téglik
kyslá smotana
300 ml
mlieko
1 balíček
sušené droždie
2 KL
soľ

postup

1.
Všetky suroviny vymiesime na nelepivé cesto. Cesto potrieme olejom a dáme do väčšieho mikroténového sáčku. Dáme na 24hod do chladničky
2.
Z mikroténového sáčku vyberáme cesto tvarujeme langoše, ktorého v oleji vyprážame.
3.
Obrovskou výhodou je, že cesto vydrží v chladničke 3-4 dni a môžte ich robiť postupne :)

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Silhavik.Peter
11.11.2015 20:05 | |
+9 -0
ja ich robím takto: 1kg hl.múky, 1 kyslá smotana(cca 300ml), 1/2l mlieka, 3dkg kvasníc, 3malé lyžičky soli..... Spravím si kvások v troške mlieka s kockou cukru. Potom kvások zmiešam s ostatnými surovinami a vypracované cesto dám do vymastenej veľkej misy a položím na to vrchnák, alebo igelitové vrecko , aby cesto na povrchu neobschlo. Treba mať dostatočne veľkú misu, alebo vymastené(olejom potreté igelitové vrecko)nakoľko cesto zdvoj až strojnásobí svoj objem. Dám to do chladničky - najlepšie na noc. Cesto vydrží v chladničke aj týždeň a je vhodné aj na pizzu.......
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...