Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Jablkovo-škoricový koláč zo zemiakového cesta

hanus_prg
hanus_prg
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

400 g
špaldová múka hladká
350 g
uvarené zemiaky
1 ks
vajce
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
1 ks
vanilkový cukor
50 g
práškový cukor
250 g
Hera

Plnka

2 poháre
strúhané jablko
2 PL
med
2 KL
škorica
100 g
hrozienka
3 PL
rum

postup

1.
Z múky, uvarených a nastrúhaných zemiakov, cukru, masla, prášku do pečiva a vajíčka vypracujeme tuhé cesto.
3.
Plech vymažeme maslom a vysypeme múkou. 3/4 cesta rozvaľkáme a vystelieme ním dno plechu. Na cesto navrstvíme nastrúhané jablká so škoricou a medou. Vrch posypeme namočenými hrozienkami v rume.
4.
Zo zvyšnej tretiny cesta vyvaľkáme tenké pásiky a vytvoríme na koláči mriežky.
5.
Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30 minút. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Video: Špinavý gril? Žiaden neriešiteľný problém
Video: Špinavý gril? Žiaden neriešiteľný problém
Poznáte to: grilovačka skončila, plné bruško, riady umyté alebo aspoň naskladané v dreze a čistenie grilu nechávate...
Video: Fantastická zmrzlina iba z 2 ingrediencií
Video: Fantastická zmrzlina iba z 2 ingrediencií
Ako pripraviť chutnú zmrzlinu iba z dvoch ingrediencii? Úplne jednoducho.
Mrazený malinový pretlak
Máte radi maliny? Toto by ste o nich určite mali vedieť!
Máte radi maliny? Toto by ste o nich určite mali vedieť!
Hovorí sa, že čo je dobré, to je určite nezdravé! Maliny však patria k výnimkám. Drobné bobuľovité ovocie nádhernej...