Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Jablkovo-škoricový koláč zo zemiakového cesta

hanus_prg
hanus_prg
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

400 g
špaldová múka hladká
350 g
uvarené zemiaky
1 ks
vajce
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
1 ks
vanilkový cukor
50 g
práškový cukor
250 g
Hera

Plnka

2 poháre
strúhané jablko
2 PL
med
2 KL
škorica
100 g
hrozienka
3 PL
rum

postup

1.
Z múky, uvarených a nastrúhaných zemiakov, cukru, masla, prášku do pečiva a vajíčka vypracujeme tuhé cesto.
3.
Plech vymažeme maslom a vysypeme múkou. 3/4 cesta rozvaľkáme a vystelieme ním dno plechu. Na cesto navrstvíme nastrúhané jablká so škoricou a medou. Vrch posypeme namočenými hrozienkami v rume.
4.
Zo zvyšnej tretiny cesta vyvaľkáme tenké pásiky a vytvoríme na koláči mriežky.
5.
Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30 minút. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
umyvacka riadu finish
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Neznášate každodenné umývanie riadu? Preskúmajte pádne dôvody, prečo si konečne zaobstarať automatickú umývačku.
Domáceho perníkové korenie
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vôňa perníkov alebo medovníkov neodmysliteľne patrí k Vianociam a čarovnej atmosfére, ktorú so sebou vianočné sviatky...
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov, môžeme si ju...