Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Jablkovo-škoricový koláč zo zemiakového cesta

hanus_prg
hanus_prg
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

400 g
špaldová múka hladká
350 g
uvarené zemiaky
1 ks
vajce
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
1 ks
vanilkový cukor
50 g
práškový cukor
250 g
Hera

Plnka

2 poháre
strúhané jablko
2 PL
med
2 KL
škorica
100 g
hrozienka
3 PL
rum

postup

1.
Z múky, uvarených a nastrúhaných zemiakov, cukru, masla, prášku do pečiva a vajíčka vypracujeme tuhé cesto.
3.
Plech vymažeme maslom a vysypeme múkou. 3/4 cesta rozvaľkáme a vystelieme ním dno plechu. Na cesto navrstvíme nastrúhané jablká so škoricou a medou. Vrch posypeme namočenými hrozienkami v rume.
4.
Zo zvyšnej tretiny cesta vyvaľkáme tenké pásiky a vytvoríme na koláči mriežky.
5.
Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30 minút. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...