Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Jablkovo-škoricový koláč zo zemiakového cesta

hanus_prg
hanus_prg
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

400 g
špaldová múka hladká
350 g
uvarené zemiaky
1 ks
vajce
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
1 ks
vanilkový cukor
50 g
práškový cukor
250 g
Hera

Plnka

2 poháre
strúhané jablko
2 PL
med
2 KL
škorica
100 g
hrozienka
3 PL
rum

postup

1.
Z múky, uvarených a nastrúhaných zemiakov, cukru, masla, prášku do pečiva a vajíčka vypracujeme tuhé cesto.
3.
Plech vymažeme maslom a vysypeme múkou. 3/4 cesta rozvaľkáme a vystelieme ním dno plechu. Na cesto navrstvíme nastrúhané jablká so škoricou a medou. Vrch posypeme namočenými hrozienkami v rume.
4.
Zo zvyšnej tretiny cesta vyvaľkáme tenké pásiky a vytvoríme na koláči mriežky.
5.
Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30 minút. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Dva zdrawé recepty z repy
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Červená repa alebo cvikla je skvelá rastlina. Dá sa využiť úplne celá. Od koreňa po listy. Vlastne, v mnohých receptoch...
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...