Jablková bábovka so sirupom z Becherovky
6
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
200
g
maslo
300
g
práškový cukor
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
3
ks
jablko
1
ks
citrón
340
g
hladká múka
10
g
kakao
trochu
práškový cukor na posyspanie
Sirup:
50
ml
voda
50
g
kryštálový cukor
100
ml
becherovka
postup
1.
Formu na bábovku vymastíme maslom, vysypeme múkou a rúru vyhrejeme na 170°C.
2.
Jablká olúpeme, nastrúhame a zmiešame s citrónovou kôrou a šťavou. Maslo a práškový cukor vyšľaháme do peny. Postupne do tejto peny všľaháme po jednom vajíčka, nastrúhané jablká, nakoniec múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a kakaom.
3.
Hotové cesto vylejeme do formy na bábovku. Vložíme ju do vyhriatej rúry a pečieme približne 40 minút. Treba ju občas skontrolovať. Po upečení bábovku necháme chvíľu vychladnúť, vyklopíme ju z formy a prelejeme sirupom. Pred podávaním ju už len posypeme práškovým cukrom
4.
Sirup: V menšom hrnci necháme zovrieť vodu s cukrom a uvaríme hustejší sirup. Necháme ho vychladnúť, prilejeme Becherovku a týmto sirupom prelejeme bábovku.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.