Venčekové pusinky
95
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vaječný bielok
240
g
kryštálový cukor
1
štipka
soľ
1
kvapka
ružové potravinárske farbivo
podľa chuti
jedlé ozdoby
postup
1.
Bielka so štipkou soli vyšľaháme dotuha a potom za stáleho šľahania po lyžici primiešavame cukor. Nakoniec vmiešame potravinárske farbivo.
2.
Plech vystelieme papierom na pečenie. Na zdobiaci sáčok nasadíme hviezdicovú špičku, naplníme ho snehom a na papier na pečenie striekame venčeky a zdobíme ich ozdobami (môžu to byť iba pusinky alebo srdiečka). Vložíme ich do rúry vyhriatej na 100°C a sušíme cca 70 minút.
3.
Po upečení necháme pusinky ešte hodinu v pootvorenej rúre.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.