Jablkové pyré s karambolou
3
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
jablká olúpané a nakrájané na malé kúsky
200
ml
100 % jablkový džús
1
ks
limetka
2
KL
kyselina citrónová DrOetker
1
balíček
želírovací cukor Extra 21 DrOetker
1/2
KL
mletá škorica
2
ks
karambola
postup
1.
Na prípravu pyré vložíme jablká do väčšieho hrnca. Pridáme džús, kôru a šťavu z limetky a pomocou ručného ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme kyselinu citrónovú a dobre premiešame so želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu. Pridáme škoricu a na hviezdičky nakrájanú karambolu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
2.
Tip: Jablkové pyré s mozaikou hviezdičiek z karamboly sa hodí ako samostatný dezert podávaný teplý alebo studený so šľahačkou alebo na piškótový korpus.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.