Pridať recept

Tvarohové palacinky s hrozienkami

ingrediencie

1/2 liter
mlieko
1/4 kg
hrubá múka
1 štipka
soľ
2 ks
vajce
20 g
cukor práškový
120 g
masť
300 g
tvaroh
100 g
práškový cukor
1 ks
vaječný žĺtok
20 g
hrozienka
1 balíček
vanilkový cukor
trochu
citrónová kôra

postup

1.

Do mlieka pridáme múku, soľ, 20 gramov práškového cukru, vajcia a vypracujeme hladké cesto. 

 
2.

Na panvici rozohrejeme tuk a pečieme tenké palacinky.

3.

Tvaroh vymiešame so zvyšným práškovým a vanilkovým cukrom, žĺtkom, postrúhanou kôrou z citrónu a hrozienkami. 

4.

Palacinky naplníme plnkou, stočíme. a ihneď podávame.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.