Pridať recept

Kysnutý závin s jablkami

6
porcií
95
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

4002 kg
hladká múka
20 g
čerstvé droždie
70 g
kryštálový cukor
250 ml
vlažné mlieko
60 g
rozpustené maslo
2 ks
žĺtok

Plnka:

200 g
mleté vlašské orechy
1 kg
jablko
2 KL
mletá škorica
4 PL
strúhanka
1 balíček
123 Rote Grutze ovocný dezert

postup

1.
Do deci teplého mlieka dáme lyžicu cukru a rozmrvíme v ňom droždie. Do veľkej misy nasypeme múku, pridáme kvások a ostatné suroviny na cesto. Rukou alebo mixérom vypracujeme vláčne cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť na dvojnásobok svojej veľkosti.
 
2.
Medzitým si pripravíme plnku. Jablká umyjeme, olúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na malé kocky. Polovicu jabĺk dáme do misy spolu s Rote Grutze dezertom a zmes rozmixujeme mixérom. Pridáme zvyšné jablká, orechy a mletú škoricu.
3.
Vykysnuté cesto vyberieme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na dve polovice. Jednu časť vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika, posypeme ho polovicou orechov alebo strúhanky a polovicou jablkovej zmesi. Cesto zvinieme, konce pritlačíme a závin preložíme na plech vystlaný papierom nap pečenie. S druhým závinom postupujeme rovnako.
4.
Záviny na plechu potrieme mliekom, vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 35 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vynikajúce záviny: Overené recepty na chutné záviny z kysnutého, lístkového i tvarohového cesta
Vynikajúce záviny: Overené recepty na chutné záviny z kysnutého, lístkového i tvarohového cesta
Závin je vždy výborným riešením sladkého potešenia. Jednoduchá roláda s klasickými i menej tradičnými...
TOP
15 receptov na kysnuté koláče koláče s ovocím: Cesto ako perinka! Stačí pridať túto surovinu a už nikdy ho
15 receptov na kysnuté koláče s ovocím: Cesto ako perinka! Stačí pridať túto surovinu a už nikdy ho nebudete robiť inak, najlepšia rada od babičky
Čo dnes upiecť? Vyberte si z našej bohatej ponuky šťavnatých koláčov, ktoré sú pripravené z kysnutého cesta...
Ako urobiť barančeka, kulich a iné špeciality
Veľkonočné dobroty: Ako pripraviť barančeka, kulich, likérovú bábovku a iné špeciality
Veľkonočný víkend patrí aj finišovaniu s plánovaním jedálnička na slávnostné chvíle. Medzi tradičnými...
Čerešňové mini štrúdle
Máte doma lístkové cesto? Pripravte si tieto bleskové MINI ŠTRÚDLE plnené čerešňami a čokoládou, hotové za 15 minút!
Priniesli ste si domov prvé čerešne a v chladničke máte lístkové cesto? Plán je jasný!
Jablková štrúdľa
Najlepšie recepty na voňavé mäkké záviny a štrúdle: Takto vám NIKDY nepraskne a plnka nevytečie, tieto finty si zapíšte!
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes upiecť ale zákusky vás už omrzeli? Upečte si voňavý závin či štrúdľu!...
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť jablko denne
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť aspoň jedno jablko denne
Známe príslovie hovorí, že "jablko denne ušetrí návštevu lekára". Čo je však na tomto prísloví skutočne...