Pridať recept

Jahodový lekvár

ingrediencie

3 kg
zrelé jahody
1500 g
kryštálový cukor
3 ks
gelfix extra 2 ku 1

postup

Tento rok sa nám urodili jahody, tak som uvarila aj lekvár. Je vynikajúci!
1.
Jahody umyjeme a rozdrvíme pomocou tyčového mixéra, môžu zostať aj kúsky, je to veľmi chutné. Dáme do väčšieho hrnca. Obsah vreciek Gelfix Extra 2:1 zmiešame so 6 lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania varíme asi 1 minútu, dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, za stáleho miešania varíme minimálne 5 minút. Penu odoberieme. Urobíme želírovaciu skúšku. Potom plníme do pripravených nahriatych pohárov. Uzatvoríme viečkom. /Pri písaní surovín mi nechcelo vypísať 2:1/
 
2.
Poháre otočíme hore dnom na 5 minút. Potom ich znovu otočíme viečkom nahor a uložíme do deky až do vychladnutia. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Tajomstvo naozaj dobrého jahodového džemu: 7 overených receptov na domáce džemy zo sladkých jahôd
Tajomstvo naozaj dobrého jahodového džemu: 7 overených receptov na domáce džemy zo sladkých jahôd
Varenie domáceho jahodového džemu patrí v mnohých rodinách ku každoročným tradíciám, iní zase majú...
Letná škola zavárania: Jahody
Zavárame jahody: Tradičný džem, kompót a sirup plus tipy na ich uskladnenie
Tak ako v minulosti, zaváranie opäť naberá na popularite. I keď v obchodoch kúpite rôzne druhy džemov,...