Tekvicový koláč
8
porcií
115
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
200
g
hladká múka
75
g
kryštálový cukor
1
ks
vajce
120
g
maslo
1
PL
strúhanka
1
štipka
kypriaci prášok do pečiva
Plnka:
500
g
tekvicové pyré
1
konzerva
sladené kondenzované mlieko
2
ks
vajce
1
KL
mletá škorica
1
PL
citrónová kôra
1/4
KL
mletý zázvor
postup
1.
Vo väčšej mise zmiešame múku, kypriaci prášok a strúhanku, primiešame na kocky nakrájané maslo, vajíčko a cukor. Spracujeme tuhšie cesto, ktoré zabalíme do fólie a vložíme na chvíľu do chladničky.
2.
Rúru vyhrejeme na 200°C a medzitým si pripravíme krém. Pyré vyšľaháme s vajíčkami a kondenzovaným mliekom. Pridáme škoricu, zázvor a citrónovú kôru.
3.
Cesto vyberieme z chladničky na pomúčenú dosku a vyvaľkáme ho na kruh cca o 4 cm väčší ako je dno formy. Cesto prenesieme do vymastenej formy pomocou valčeka. Spodok poprepichujeme, na cesto nalejeme tekvicovú plnku a koláč vložíme na 15 minút do rúry. Potom teplotu stiahneme na 160°C a pečieme ďalších 40 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.