Tartaletky s čokoládou
10
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
190
g
hladká múka
70
g
kryštálový cukor
95
g
zmäknuté maslo
1
ks
vajce
200
g
kvalitná horká čokoláda
250
ml
smotana na šľahanie
postup
1.
V miske zmiešame múku, cukor, pridáme maslo, vajíčko a rukami spracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a vložíme na hodinu do chladničky.
2.
Rúru vyhrejeme na 175°C a vychladnuté cesto rozvaľkáme na veľký plát. Povykrajujeme z neho kolieska o niečo väčšie ako sú formičky. Takto vykrojeným cestom naplníme vymastené formičky a poprepichujeme ho vidličkou.
3.
Na každý koláčik položíme koliesko papiera na pečenie a zaťažíme ho suchou fazuľou. Koláčiky vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 10 minút. Potom fazuľu aj papier dáme dole a pečieme ďalších 10 minút.
4.
Čokoládu rozlámeme na menšie kúsky a zalejeme ju zohriatou smotanou. Pozor nie vriacou! Premiešame a chvíľu necháme krém vychladnúť.
5.
Už vychladnuté koláčiky naplníme čokoládou, ozdobíme podľa vlastnej fantázie a necháme ich stuhnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.