Pridať recept

Jablkový džem

10
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 kg
jablká
500 g
kryštálový cukor
2 balíčky
Gelfix 2ku1 Extra DrOetker

postup

Skúšala som uvariť jablkový džem. Je výborný.
1.
Jabĺčka očistíme a pokrájame. Necháme ich variť vo veľkom hrnci s trochou vody asi 15 min. Potom, keď trocha zmäknú, rozmixujeme ich tyčovým mixérom. 2 balíčky gelfixu zmiešame s trochou cukru a pridáme k jablkám.
 
2.
A dalej zvyšný cukor. Miešame, necháme variť a bublať asi 10 minút. Nakoniec povlievame do vyhriatych pohárikov, zavrieme viečka a poháre na niekolko minút otočíme hore dnom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.