Jablkový džem
10
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
kg
jablká
500
g
kryštálový cukor
2
balíčky
Gelfix 2ku1 Extra DrOetker
postup
Skúšala som uvariť jablkový džem. Je výborný.
1.
Jabĺčka očistíme a pokrájame. Necháme ich variť vo veľkom hrnci s trochou vody asi 15 min. Potom, keď trocha zmäknú, rozmixujeme ich tyčovým mixérom. 2 balíčky gelfixu zmiešame s trochou cukru a pridáme k jablkám.
2.
A dalej zvyšný cukor. Miešame, necháme variť a bublať asi 10 minút. Nakoniec povlievame do vyhriatych pohárikov, zavrieme viečka a poháre na niekolko minút otočíme hore dnom.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.