Jablkový džem
10
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
kg
jablká
500
g
kryštálový cukor
2
balíčky
Gelfix 2ku1 Extra DrOetker
postup
Skúšala som uvariť jablkový džem. Je výborný.
1.
Jabĺčka očistíme a pokrájame. Necháme ich variť vo veľkom hrnci s trochou vody asi 15 min. Potom, keď trocha zmäknú, rozmixujeme ich tyčovým mixérom. 2 balíčky gelfixu zmiešame s trochou cukru a pridáme k jablkám.
2.
A dalej zvyšný cukor. Miešame, necháme variť a bublať asi 10 minút. Nakoniec povlievame do vyhriatych pohárikov, zavrieme viečka a poháre na niekolko minút otočíme hore dnom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.