Zebrovaná bábovka
8
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
250
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
250
ml
olej
125
ml
voda
400
g
polohrubá múka
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
2
PL
kakao
postup
1.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Primiešame olej, vodu a nakoniec múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov a cesto rozdelíme na dve rovnaké časti. Do jednej z nich vmiešame kakao.
2.
Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a rúru vyhrejeme na 200°C. Do stredu formy dáme lyžicu svetlého cesta, naň lyžicu kakaového, do stredu kakaového svetlé a takto pokračujeme, až dokým neminieme všetko cesto. Bábovku vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 50 minút. V polovici pečenia teplotu znížime na 160°C.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.