Pridať recept

Tvarohový dezert s broskyňami

8
porcií
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
tvaroh
125 g
maslo
200 g
práškový cukor
100 ml
kyslá smotana
1 balíček
vanilkový cukor
1 ks
citrón citrónová kôra šťava
3 ČL
želatína v prášku
150 ml
mlieko
1 balíček
číra želatína
1 konzerva
broskyne

postup

Ďalšia skvelá, jednoduchá, tvarohová pochúťka :)
1.
Maslo s práškovým cukrom dobre vymiešame, pridáme kyslú smotanu a vanilínový cukor. Keď máme hmotu krémovú, pridáme šťavu z jedného citróna a nakoniec aj nastrúhanú citrónovú kôru. Dobre premiešame a pridáme tvaroh.
 
2.
Pripravíme si želatínu - 3 lyžičky si zmiešame s teplou vodou podľa návodu a pridáme 150 ml horúceho mlieka. Zmes miešame a nalejeme ju do tvarohovej masy. Premiešame a navrstvíme do formy.Dáme do mrazničky (alebo na dlhšiu dobu do chladničky) a necháme stuhnúť.
3.
Keď nám tvarohová hmota stuhla, poukladáme na plátky nakrájanú broskyňu a zalejeme ju pripravenou čírou želatínou (môžeme si ju rozrobiť z broskyňového sirupu, šťavy alebo čistou vodou). Necháme stuhnúť. Tortu uchovávame v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
17.7.2015 00:48 | |
+0 -0
Mňam! :P TO TEDA VYZERÁ ÚCHVATNE! (y) :! Určite vyskúšam... ideálny dezert na leto (vlastne na každé ročné obdobie). Miesto tej konzervy môžem teraz v sezóne použiť aj čerstvé ovocie však? A ešte mám otázku k tomu maslu, pridávate margarín alebo klasické obyčajné maslo? Vopred ďakujem za odpoveď. ;)
dobruchut.sk
21.7.2015 08:39 | |
+0 -1
v recepte sa spomina maslo, ale kludne sa moze vymenit za margarin. kazdemu podla chuti :)