Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čerešňový džem

dorisa
dorisa
10
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
čerešne odkôstkované
500 g
kryštálový cukor
1 ks
Gelfix Extra 21 DrOetker

postup

Varila som džemík z čerešní.
1.
Odkostkované čerešne zasypem cukrom, nechám postáť. Trocha cukru odoberiem na zmiešanie do želírovacieho prípravku.
2.
Varíme. Potom ponorným mixérom čerešne rozmixujeme, nie dohladka, máme radi aj kúsky ovocia v džeme.
3.
Zmiešame želírovací prípravok do ostatku cukru a ku koncu varenia vmiešame....postupujeme podla návodu na obale.
4.
Hotový džem nalejeme do pripravených pohárikov, a uložíme do tepla, pod deku.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...