Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Čerešňový džem

dorisa
dorisa
10
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
čerešne odkôstkované
500 g
kryštálový cukor
1 ks
Gelfix Extra 21 DrOetker

postup

Varila som džemík z čerešní.
1.
Odkostkované čerešne zasypem cukrom, nechám postáť. Trocha cukru odoberiem na zmiešanie do želírovacieho prípravku.
2.
Varíme. Potom ponorným mixérom čerešne rozmixujeme, nie dohladka, máme radi aj kúsky ovocia v džeme.
3.
Zmiešame želírovací prípravok do ostatku cukru a ku koncu varenia vmiešame....postupujeme podla návodu na obale.
4.
Hotový džem nalejeme do pripravených pohárikov, a uložíme do tepla, pod deku.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Klasický syrový burger
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie na záhrade, v parku, či v lese na vyhradenom mieste má vždy svoje čaro. Či už grilujete mäso alebo zeleninu...
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...